Lost Sector Map After WEEKS of Imaging

Data recovery from Hard Disk Drives with logical problems

Moderator: Dmitriy_TS

User avatar
DataMedics
Advanced user
Posts: 510
Joined: 15.12.15
Reputation: 15 / (149)

Lost Sector Map After WEEKS of Imaging

Postby DataMedics » 06.12.18, 17:31

So I had a drive that literally took two weeks to image by bitmap due to a weak head, but in the end around 99.99% was recovered. I needed to move around some data so the entire task folder was cut and pasted to a different drive (moved from one RAID to anther RAID). I was using the split image files and imaging by bitmap, so it's now a few thousand tiny files in split image files in there.

When I reopened the task, the sector map is now suddenly empty despite the fact that the data is all obviously there.

Is there anyway to repair this Task.fdb file so I can at least copy out the recovered data. Even if it means losing the record of bad sectors, I just need it attempt reading from the split images.

(FYI I already tried opening the split images in Recovery Explorer, but due to the fact that I was imaging by bitmap there are some unread sections throwing off the numbering)

User avatar
DataMedics
Advanced user
Posts: 510
Joined: 15.12.15
Reputation: 15 / (149)

Re: Lost Sector Map After WEEKS of Imaging

Postby DataMedics » 06.12.18, 17:53

Okay, I found a way to at least access the data that was read. Here's what I did:

Create a submap using the legend and selected all the white color sectors. Next, I went to "Change Legend" and set it to be Green. Now it thinks all sectors were read, but at least I can access the recovered data. Just have no record of the bad sectors. Fortunately before I last closed the task I was smart enough to generate a report of bad sector files. I'll just have to manually move those files to the !Problem folder. Fortunately, it's only about 46 files.


Return to “Data Extractor”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest