Strange preamp problem

Moderator: Dmitriy_TS


Mekanik
Newbie
Posts: 4
Joined: 14.04.10
Reputation: 0 / (0)

Strange preamp problem

Postby Mekanik » 12.02.20, 03:46

I have meet a strange situation on reading a preamp value.

If i read preamp value from terminal (CTRL+L) I have a result like: 73 03
Instead If read rom via bootloader (or same using external reader) result is 03 73

Something wrong? :shockable:

In attach 2 log of same disk ST500DM002-1BD142
Attachments
from_ROM.txt
(9.18 KiB) Downloaded 28 times
from_terminal.txt
(1.1 KiB) Downloaded 23 times


k4z1
Newbie
Posts: 12
Joined: 13.06.18
Reputation: 0 / (0)

Re: Strange preamp problem

Postby k4z1 » 12.02.20, 10:09

In ROM the data is stored in little-endian format.
So swap the bytes and you will have the same type, as from terminal.


Mekanik
Newbie
Posts: 4
Joined: 14.04.10
Reputation: 0 / (0)

Re: Strange preamp problem

Postby Mekanik » 14.02.20, 12:48

Thanks for useful info but.............

Other disk: ST9500325AS


Preamp by CTRL+L -------> 5A 15
Preamp by BootCode -----> 00 54 :shockable: !!!!!
Attachments
By_terminal.txt
(1.1 KiB) Downloaded 24 times
By_rom_bootcode.txt
(8.44 KiB) Downloaded 23 times


northwind
New user
Posts: 82
Joined: 14.06.11
Reputation: 3 / (25)

Re: Strange preamp problem

Postby northwind » 17.02.20, 10:14

Mekanik wrote:Source of the post
Preamp by CTRL+L -------> 5A 15
Preamp by BootCode -----> 00 54 :shockable: !!!!!


Based on your Bootcode:
Flags.................... : 009A
RRO mode................. : 0005
Preamp type.............. : 005A
Phys head maps........... : 00 01 02 03
: 00 01 02 03
Sandforce SSD Recovery
WD Preferred Lab


Return to “Arch F3”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests