moose no spin led:000000ce

Moderator: Dmitriy_TS


antoniocangiano76
Newbie
Posts: 5
Joined: 04.05.19
Reputation: 0 / (0)

moose no spin led:000000ce

Postby antoniocangiano76 » 14.04.20, 18:46

Hi,
I've a st3500820as sd81 (moose 27) with no spin and led:000000ce (sometimes cc) issue.
Sorry but I'm a newbie, so have patience.
When I power on, it tries (with a vibration) to spin up and keep trying ...but nothing.
After 30s ( about 15 vibrations) I turn it off to preserve...

1)I can access terminal

Code: Select all

LED:000000CE FAddr:0028E257


2)I can save Rom file with boot code

Code: Select all

ROM Type: 0x00(STM)
ROM Size: 0x80000
Result.................................. : Ok
WARNING!
In Boot Code mode HDD have shortened commands set!
For full-mode work via utility you have to switch HDD power supply OFF/ON!


3)I tested resistence values in spindle contacts (about 2.8ohm)

4)I've tried this solution from ACE ... with spindle isolation but fails while spinnig up
https://www.youtube.com/watch?v=kCXDAgQMA_U

Code: Select all

Test  : Solution for the "HDD Lock (LED: 000000CC)" problem
Switching HDD power supply OFF
Switching HDD power supply ON
COM port reconnection...
Spin Up...
 
Error spinning up HDD via terminal!
Error : Terminal : reply timeout error
HDD Redynes timeout (10000)


5)So I tried ...
    - spindle isolation
    - power on
    - utility
    - on terminal ctrl+z
    - F3 T>/2
    - F3 2>Z

    Spin Down Complete
    Elapsed Time 0.140 msecs
    - remove isolation
    - F3 2>U
    but now terminal stucks...no reply
6) on terminal ctrl+l

Code: Select all

Error 100A DETSEC 00007001


Can you help me?


antoniocangiano76
Newbie
Posts: 5
Joined: 04.05.19
Reputation: 0 / (0)

Re: moose no spin led:000000ce

Postby antoniocangiano76 » 14.04.20, 19:37

7) with spindle isolation , ctrl+z , 25s , ctrl+a

Code: Select all

Package Version: MS010C.SDD8.AD090D., Package P/N: 100506681, Package Builder ID: 3K,
Package Build Date: 02/07/2008, Package Build Time: 16:01:10, Package CFW Version: MS01.SDD8.00059553.3K00,
Package SFW1 Version: C0FE, Package SFW2 Version: B100, Package SFW3 Version: ----, Package SFW4 Version: ----
Controller FW Rev: 02071601, CustomerRel: SD81, Changelist: 00059553, ProdType: MS01.SDD8, Date: 02/07/2008, Time: 160110, UserId: 00000761
Servo FW Rev: C0FE
RAP Format Rev: 0092, Contents Rev: 15 05 10 08

But if I remove isolation and U, terminal stucks without any errors


k4z1
Newbie
Posts: 13
Joined: 13.06.18
Reputation: 0 / (0)

Re: moose no spin led:000000ce

Postby k4z1 » 16.04.20, 11:05

antoniocangiano76 wrote:Source of the post When I power on, it tries (with a vibration) to spin up and keep trying ...but nothing.

It´s a hardware issue. Terminal won´t help you to solve it.
Most probably it´s a spindle seizure or head stiction case.

User avatar
Amarbir[CDR-Labs]
Advanced user
Posts: 757
Joined: 03.08.09
Reputation: 8 / (75)

Re: moose no spin led:000000ce

Postby Amarbir[CDR-Labs] » 18.04.20, 12:44

Hello ,
Can You Attatch The Sound The HDD makes while you give power to it
Regards
Amarbir S Dhillon ,CDR Labs [ Chandigarh ,India ]
DataRecovery - The Affordable Way In India
Visit - > http://www.chandigarhdatarecovery.com My Facebook - > https://www.facebook.com/chandigarhdatarecovery


Return to “Arch F3”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests