ST1000LM035 - Head Map info in ROM Topic is solved

Moderator: Dmitriy_TS


Marek
New user
Posts: 56
Joined: 01.12.15
Reputation: 2 / (20)

ST1000LM035 - Head Map info in ROM  Topic is solved

Postby Marek » 06.12.17, 02:27

Hello

HDD ST1000LM035

Headstuck... I have after headstuck possibility to image about 9GB DATA... Then...:

Boot 0x80M
Low Current Spin
FAIL Servo Op=0100 Resp=0003

0100 0001 0000 0001 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
ResponseFrame 1140 0085 0820 0CC0 0008 0000 0000 0000 0D2A 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0DAC 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0002 Loop=007F
Motor startedHeads loaded
RECOV Servo Op=00DF Resp=0005

FAIL Servo Op=02DF Resp=0003

02DF 0000 0002 0000 7FFF 7FFF 0000 0003 0000 0000 8000 0000 FFFF 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 61B0 6666 A000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
ResponseFrame 0004 0001 0004 5E2B 0000 D86B 00A5 FFC1 0000 0001 0EAB 0000 0000 0000 12D2 0DAC 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 041A Loop=0092

FAIL Servo Op=02DF Resp=0003


----
I have few donors

surface of plater is clean (Check in microscope)

i change heads... Unlock ROM

and the same log:

Boot 0x80M
Low Current Spin
FAIL Servo Op=0100 Resp=0003

0100 0001 0000 0001 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
ResponseFrame 1140 0085 0820 0CC0 0008 0000 0000 0000 0D2A 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0DAC 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0002 Loop=007F
Motor startedHeads loaded
RECOV Servo Op=00DF Resp=0005

FAIL Servo Op=02DF Resp=0003

02DF 0000 0002 0000 7FFF 7FFF 0000 0003 0000 0000 8000 0000 FFFF 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 61B0 6666 A000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
ResponseFrame 0004 0001 0004 5E2B 0000 D86B 00A5 FFC1 0000 0001 0EAB 0000 0000 0000 12D2 0DAC 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 041A Loop=0092

FAIL Servo Op=02DF Resp=0003

and i cant import heads adaptives from ROM donor to rom Patient

Any ideas???

User avatar
Blizzard
New user
Posts: 91
Joined: 29.06.16
Reputation: 4 / (44)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby Blizzard » 06.12.17, 02:58

It looks like it ate the first heads and was still hungry when you swapped the heads :(
Remove donor heads from patent and check under microscope, probably covered in mud now.


Marek
New user
Posts: 56
Joined: 01.12.15
Reputation: 2 / (20)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby Marek » 06.12.17, 10:51

Heads are clean. Plater too

I wonder WHY i cant import adaptives from ROM donor to ROM patient...


shahi
New user
Posts: 53
Joined: 28.05.17
Reputation: 1 / (11)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby shahi » 07.03.19, 15:16

Same issue in my case, was it solved?


shahi
New user
Posts: 53
Joined: 28.05.17
Reputation: 1 / (11)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby shahi » 11.03.19, 22:40

I took back the donor hsa to its donor drive. It worked for sometime. After dome power cycle, this one is producing the same error on its own base.

Trying to use another donor of same presmp anf let u know.

In rosewood, we cant import adaptives, why? Not necessary?

User avatar
DataMedics
Advanced user
Posts: 579
Joined: 15.12.15
Reputation: 16 / (163)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby DataMedics » 12.03.19, 03:07

shahi wrote:Source of the post In rosewood, we cant import adaptives, why? Not necessary?

No, it's just that this family is very new and support for it is still very limited. i'm sure in time we'll have headmap support and adaptives.


shahi
New user
Posts: 53
Joined: 28.05.17
Reputation: 1 / (11)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby shahi » 13.03.19, 16:26

d_d_recovery wrote:Did you make sure the preamps were the same in patient and donor?


Tried 2nd donor with same preamp, but same error. DONOR and PATIENT date is almost 14months different

DataMedics wrote:
shahi wrote:Source of the post In rosewood, we cant import adaptives, why? Not necessary?

No, it's just that this family is very new and support for it is still very limited. i'm sure in time we'll have headmap support and adaptives.


Depends on luck for DONOR? or give up?

User avatar
Blizzard
New user
Posts: 91
Joined: 29.06.16
Reputation: 4 / (44)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby Blizzard » 13.03.19, 16:36

shahi wrote:...Depends on luck for DONOR? or give up?
As long as the patient media does not damage the donor heads then you should not need luck. Donor heads have always worked fine and at, or near, full speed in Rosewood, except in damaged areas. If you put donor heads back and they fail in donor then you most likely have significant media damage or a failed head swap procedure.

User avatar
Filipp_TS
Site Admin
Posts: 222
Joined: 15.04.13
Reputation: 9 / (88)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby Filipp_TS » 14.03.19, 16:41

Hello to all,

Now we don't know where is HEads map in ROM, looks like it's compressed/encrypted information, that's why utility 'don't know' how to interpritate Heads map and options related to Heads map doesn't get any result.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


shahi
New user
Posts: 53
Joined: 28.05.17
Reputation: 1 / (11)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby shahi » 15.03.19, 10:53

The 2nd donor I used, produces the following error. It happened on first donor also. After the msg, first donor worked in its own base for a while.

"Motor startedHeads loaded"

PS: may be media damage! My hsa swap was 100% accurate.

Will try 3rd DONOR with close date

User avatar
Amarbir[CDR-Labs]
Advanced user
Posts: 706
Joined: 03.08.09
Reputation: 7 / (73)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby Amarbir[CDR-Labs] » 17.03.19, 21:59

Hello,
If MFT Is Readable ,Please Scan IT And Then Image From Largest LBA To Smallest In Forward Mode ,Make Sure Timeout is 50 ms and skip size is 100000 and 250000
Regards
Amarbir S Dhillon ,CDR Labs [ Chandigarh ,India ]
DataRecovery - The Affordable Way In India
Visit - > http://www.chandigarhdatarecovery.com My Facebook - > https://www.facebook.com/chandigarhdatarecovery


shahi
New user
Posts: 53
Joined: 28.05.17
Reputation: 1 / (11)

Re: ST1000LM035 - Head Map info in ROM

Postby shahi » 20.04.19, 12:30

Update # Motor startedHeads loaded

I've used this HSA to DONOR HSA, now the HSA works fine in DONOR.
I've written the ROM to DONOR PCB, it produces "Motor startedHeads loaded" error in DONOR. Once I write back original ROM to it's DONOR, then DONOR Works fine.

So, DONOR HSA IS WORKING FINE NOW. ROM ISSUE? BUT, I've written the ROM that I took backup once I started working with that drive. Still same issue...

What can be done further?


Return to “Arch F3”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests