problem in building rom from SA in FBlite family!

Moderator: Maxim_TS


hard plus
Newbie
Posts: 9
Joined: 27.11.16
Reputation: 1 / (8)

problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby hard plus » 05.10.17, 14:50

i have a wd my passport with dead rom chip.
i changed the rom chip and wrote a same family rom but it doesn't work. tryed to rebuild rom from SA but it can't read any of the modules
when i upload the loader it shows the SA but all modules are unreadable.
have anyone solution for buildin rom rom from SA in FBlite family??? :(
httP://hardplus.ir
Data Recovery Service


lcoughey
New user
Posts: 161
Joined: 12.01.12
Reputation: 5 / (52)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby lcoughey » 05.10.17, 16:45

Pretty much any drive with an external U12 ROM chip doesn't save a backup copy of the ROM in SA. The modules are there, but they are usually blank.


hard plus
Newbie
Posts: 9
Joined: 27.11.16
Reputation: 1 / (8)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby hard plus » 12.10.17, 12:49

so what should we do in this case? is there any way to recovery of these cases?
it doesn't work with donor rom.
httP://hardplus.ir
Data Recovery Service


msurgeon
New user
Posts: 55
Joined: 14.02.12
Reputation: 2 / (21)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby msurgeon » 12.10.17, 18:08

You indicate the ROM chip is dead. Have you tried to remove it and read it in a EEPROM reader?


Maxim_TS
Site Admin
Posts: 232
Joined: 27.03.13
Reputation: 15 / (145)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby Maxim_TS » 19.10.17, 14:25

With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com

User avatar
Amarbir[CDR-Labs]
Advanced user
Posts: 671
Joined: 03.08.09
Reputation: 6 / (63)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby Amarbir[CDR-Labs] » 19.10.17, 19:20



Well,
Hard Plus i Second The Link Maxim Is Sending You I Have Recovered Many External Rom Based Families successfully .
Regards
Amarbir S Dhillon ,CDR Labs [ Chandigarh ,India ]
DataRecovery - The Affordable Way In India
Visit - > http://www.chandigarhdatarecovery.com My Facebook - > https://www.facebook.com/chandigarhdatarecovery


hard plus
Newbie
Posts: 9
Joined: 27.11.16
Reputation: 1 / (8)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby hard plus » 21.10.17, 16:28



hi dear maxim. this method doesn't work for FBlite family. i try it but not working. have you ever made rom from SA in FBlite family or 771960 borad?
httP://hardplus.ir
Data Recovery Service

User avatar
digitalsupport
New user
Posts: 71
Joined: 30.12.11
Reputation: 3 / (28)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby digitalsupport » 22.10.17, 11:17

Why and how is ROM chip dead, have seen many "butchered" chips but no dead ones.
Missing pins can be dealt with, post som pictures or explain better.


hard plus
Newbie
Posts: 9
Joined: 27.11.16
Reputation: 1 / (8)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby hard plus » 22.10.17, 17:53

digitalsupport wrote:Source of the post Why and how is ROM chip dead, have seen many "butchered" chips but no dead ones.
Missing pins can be dealt with, post som pictures or explain better.

hi. it really dead. its not the first time that i have this problem. and i never could restore the rom from SA in FBlite family with 771960 borad number. have you ever test recovering rom from SA in FBlite family?
httP://hardplus.ir
Data Recovery Service


hard plus
Newbie
Posts: 9
Joined: 27.11.16
Reputation: 1 / (8)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby hard plus » 22.10.17, 17:58

For test you can write a donor rom to a FBlite family hard disk and then try to access to SA and read the modules and rom.
httP://hardplus.ir
Data Recovery Service

User avatar
digitalsupport
New user
Posts: 71
Joined: 30.12.11
Reputation: 3 / (28)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby digitalsupport » 23.10.17, 17:08

Never had a dead or missing ROM on a FBlite, so rebuild from SA has not been a problem yet.
My price for recovery goes up when original pcb is missing and then PCB its suddenly not missing any more.
Last edited by digitalsupport on 24.10.17, 11:58, edited 1 time in total.


hard plus
Newbie
Posts: 9
Joined: 27.11.16
Reputation: 1 / (8)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby hard plus » 24.10.17, 10:36

Dear MAXIM please surprise us with a new method for recovering ROM in FBlite family! in fact almost all of new WD hdd's are FBlite with 771961 board and it seems this family has unique ROM like seagate hdd's. so it's very important to find a way for rebuilding ROM from SA in this common family. i'll be glad to hear a good answer from ACE's technical support.

thanks a lot
httP://hardplus.ir
Data Recovery Service


Maxim_TS
Site Admin
Posts: 232
Joined: 27.03.13
Reputation: 15 / (145)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby Maxim_TS » 27.10.17, 19:03

hard plus, in my experience the most hard issue is that Dir in ROMs has the different address, unique for each drive.. That's why even if we found good ROM, SA will be still invisible.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com

User avatar
Amarbir[CDR-Labs]
Advanced user
Posts: 671
Joined: 03.08.09
Reputation: 6 / (63)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby Amarbir[CDR-Labs] » 27.10.17, 20:01

Maxim_TS wrote:Source of the post hard plus, in my experience the most hard issue is that Dir in ROMs has the different address, unique for each drive.. That's why even if we found good ROM, SA will be still invisible.


Why ,
Remember the 4th case thats still open in TS .If me can find a comp rom and then read the tracks and your tool can find dir address in the tracks and feed it in the rom issue is solved maxim my dear
Regards
Amarbir S Dhillon ,CDR Labs [ Chandigarh ,India ]
DataRecovery - The Affordable Way In India
Visit - > http://www.chandigarhdatarecovery.com My Facebook - > https://www.facebook.com/chandigarhdatarecovery


Maxim_TS
Site Admin
Posts: 232
Joined: 27.03.13
Reputation: 15 / (145)

Re: problem in building rom from SA in FBlite family!

Postby Maxim_TS » 31.10.17, 09:56

Dear Amarbir[CDR-Labs], I still got no answer regarding this case from you :) Were you able to get more modules in the tracks using "Search nested modules" checkbox?
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


Return to “WD USB”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest