HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Moderators: Maxim_TS, Filipp_TS, Garry_TS, Sergey_TS


zeroalpha
Newbie
Posts: 34
Joined: 20.05.09
Reputation: 1 / (14)

HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby zeroalpha » 01.07.16, 08:55

We have changed PCB and Heads with suitable donor on this drive but can't get any access. ROM is readable but no crucial modules. Drive spins up and we can hear heads come out. Drive continues to spin. Comes ready quickly. Same symptoms with new heads and new pcb.

Selected family......................... : 5475A9
Model by ID............................. : <ID IS NOT READ>

Techno mode key......................... : Ok

Error startintg command: Reading SA [0x3F0000004, 0x4]
Device error detected (ABR)
Error startintg command: Reading SA [0x3F0000004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Error reading module USAG(0): Error startintg command: Reading SA [0x3F0000004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Error startintg command: Reading SA [0x3F0100004, 0x4]
Device error detected (ABR)
Error startintg command: Reading SA [0x3F0100004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Error reading module USAG(1): Error startintg command: Reading SA [0x3F0100004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Loading modules table................................................. : Error
Error : .............................................................. : Module USAG: no copies read!
Loading the table of "open" modules................................... : Error
Error : .............................................................. : Error executing loading "open" modules dir command

User avatar
Filipp_TS
Site Admin
Posts: 222
Joined: 15.04.13
Reputation: 9 / (88)

Re: HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby Filipp_TS » 19.07.16, 20:00

Hello,

Looks like this is problem directly with USAG module.
As result drive can't to recognize SA modules table.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


zeroalpha
Newbie
Posts: 34
Joined: 20.05.09
Reputation: 1 / (14)

Re: HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby zeroalpha » 29.07.16, 09:09

Filipp_TS wrote:Source of the post Hello,

Looks like this is problem directly with USAG module.
As result drive can't to recognize SA modules table.

Hi Filipp,

Any solution to this?


itconcept
Newbie
Posts: 4
Joined: 20.08.09
Reputation: 0 / (2)

Re: HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby itconcept » 06.08.16, 08:36

NO Solution so far i think from ACE about this Problem...

User avatar
Filipp_TS
Site Admin
Posts: 222
Joined: 15.04.13
Reputation: 9 / (88)

Re: HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby Filipp_TS » 12.09.16, 18:43

zeroalpha wrote:Source of the post
Filipp_TS wrote:Source of the post Hello,

Looks like this is problem directly with USAG module.
As result drive can't to recognize SA modules table.

Hi Filipp,

Any solution to this?


Hitachi drives haven't a something alternative reading mode (like HotSwap, Kernel etc) except original ATA mode.
That's why we can't to get SA access for checking SA modules and the only way is test drive with the donor parts from the donor Drive(s).
Try to set the donor PCB with the patient ROM and take a look on drive behavior.
Also you can check this drive inside and set the donor Heads.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


dataq
Newbie
Posts: 14
Joined: 26.11.12
Reputation: 1 / (12)

Re: HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby dataq » 24.11.16, 18:34

Hi zeroalpha,

Did you get anywhere with this drive. Or does anyone have a solution. We have a HTS545050A7E362 with same symptom and have carried out the same rework with no success. I would appreciate any ideas.

User avatar
Filipp_TS
Site Admin
Posts: 222
Joined: 15.04.13
Reputation: 9 / (88)

Re: HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby Filipp_TS » 28.11.16, 18:11

Hello,

Possible way has been provided in my previous message.
Unfortunately no other solutions.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


avalanche
New user
Posts: 54
Joined: 06.08.13
Reputation: 2 / (22)

Re: HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby avalanche » 22.01.17, 22:10

I currently have a one of these in; same symptoms of failure. Drive sounds good, enters RDY quickly but just gives ABORT errors. USAG is not readable. Donor PCB and/or donor heads make no difference.

Has anyone come to a solution for this ? I presume not due to the limits of the Hitachi architecture.

Thanks,
J


Trouse
Newbie
Posts: 4
Joined: 06.02.18
Reputation: 0 / (0)

Re: HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby Trouse » 01.05.18, 04:31

Hello,
Is there any updated solution for this issue? Thanks!


Maxim_TS
Site Admin
Posts: 291
Joined: 27.03.13
Reputation: 15 / (149)

Re: HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby Maxim_TS » 11.05.18, 16:23

Trouse, if SA and NV-RAM are good, there is a way to initialize the patient using the resources from same FW donor drive described here: http://blog.acelaboratory.com/hitachi-i ... -mb-2.html
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


jojo2012
New user
Posts: 61
Joined: 21.03.14
Reputation: 2 / (23)

Re: HTS547550A9E384 No SA access / No ID

Postby jojo2012 » 07.10.19, 17:12

Maxim_TS wrote:Source of the post Trouse, if SA and NV-RAM are good, there is a way to initialize the patient using the resources from same FW donor drive described here: http://blog.acelaboratory.com/hitachi-i ... -mb-2.html

Maxim, I have a similar case, but I think the method described in the blog is useless if the patient cannot reach the SA and therefore read the most important modules and save them (as described in the article).


Return to “HGST/Toshiba (Arch ARM)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests