GIGABYTE SSD bad sector

Moderators: Roman_TS, Filipp_TS, Sergey_TS


thientankt
Newbie
Posts: 7
Joined: 20.03.14
Reputation: 0 / (4)

GIGABYTE SSD bad sector

Postby thientankt » 05.05.21, 04:24

ssd GigaByte with Phison PS3111 Controller and new firmware SBFMP1.3 . I Can translator OK but 99% sector is Black.
Image
Attachments
Untitled.png
Untitled.png (7.67 KiB) Viewed 619 times
-----------------------------------
Thien Tan Data Recovery in Viet Nam
167 Tan Phuoc St 6 Ward, 10 Dist
Tel: (84)907 23 24 62
Skype/yahoo: thientankt
www.cuudulieuhcm.com |www.cuudulieuserver.net | www.phuchoidulieu.net
-------------------------------

User avatar
Roman_TS
Site Admin
Posts: 566
Joined: 09.02.11
Reputation: 21 / (213)

Re: GIGABYTE SSD bad sector

Postby Roman_TS » 05.05.21, 10:32

Hello. Most likely current loader does not fit correctly. Did you try others?
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


thientankt
Newbie
Posts: 7
Joined: 20.03.14
Reputation: 0 / (4)

Re: GIGABYTE SSD bad sector

Postby thientankt » 06.05.21, 11:22

Roman_TS wrote:Source of the post Hello. Most likely current loader does not fit correctly. Did you try others?

I try all Loader but the same result. I receive 6 ssd Gigabyte and all themes same.
-----------------------------------
Thien Tan Data Recovery in Viet Nam
167 Tan Phuoc St 6 Ward, 10 Dist
Tel: (84)907 23 24 62
Skype/yahoo: thientankt
www.cuudulieuhcm.com |www.cuudulieuserver.net | www.phuchoidulieu.net
-------------------------------

User avatar
Roman_TS
Site Admin
Posts: 566
Joined: 09.02.11
Reputation: 21 / (213)

Re: GIGABYTE SSD bad sector

Postby Roman_TS » 06.05.21, 12:24

Then, current firmware is too new and not completely compatible with existing loaders. Future updates will brings more PS3111 loaders, need to wait.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com

User avatar
otako
Newbie
Posts: 4
Joined: 20.02.20
Reputation: 0 / (2)

Re: GIGABYTE SSD bad sector

Postby otako » 10.06.21, 11:39

thientankt wrote:Source of the post ssd GigaByte with Phison PS3111 Controller and new firmware SBFMP1.3 . I Can translator OK but 99% sector is Black.


Had any chance to try build loader with new PC-3000 SSD Ver. 2.10.2?


thientankt
Newbie
Posts: 7
Joined: 20.03.14
Reputation: 0 / (4)

Re: GIGABYTE SSD bad sector

Postby thientankt » 12.06.21, 10:54

otako wrote:Source of the post
thientankt wrote:Source of the post ssd GigaByte with Phison PS3111 Controller and new firmware SBFMP1.3 . I Can translator OK but 99% sector is Black.


Had any chance to try build loader with new PC-3000 SSD Ver. 2.10.2?

New Update SSD Support new firmware phison 3111. You can try
-----------------------------------
Thien Tan Data Recovery in Viet Nam
167 Tan Phuoc St 6 Ward, 10 Dist
Tel: (84)907 23 24 62
Skype/yahoo: thientankt
www.cuudulieuhcm.com |www.cuudulieuserver.net | www.phuchoidulieu.net
-------------------------------

User avatar
otako
Newbie
Posts: 4
Joined: 20.02.20
Reputation: 0 / (2)

Re: GIGABYTE SSD bad sector

Postby otako » 15.06.21, 11:31

thientankt wrote:New Update SSD Support new firmware phison 3111. You can try

Yup it worked for me. I had a goodram with firmware SBFMP1.3. On older loaders it would not work at all.

Code: Select all

Translator initialization
****************************************
   Creating translator
   ****************************************
      Read System Info........................ : Ok
      Invalid channels count value (0x00)
      Parameter "ChannelsCount"=0x01
      Invalid chips count value (0x00)
      Parameter "ChipsCount"=0x01
      Invalid blocks per chip value (0x0000)
      Parameter "BlocksPerChip"=0x0100
      Invalid pages per block value (0x0000)
      Parameter "PagesPerBlock"=0x0100
      Invalid page size value (0x0000)
      Parameter "PageSize"=0x4000


With the loader SBFMP1.4 it worked like charm, no errors while uploading a loader or creating translator.

Code: Select all

System Info:
Chips id................................ : 0x9BC348251000
Vendor.................................. : YMTC
Type.................................... : TLC 16k


Code: Select all

     Translator build
      Completed
   ****************************************
   Completed
****************************************
Test completed


Now I have access to data.
TS with acelab is worth every penny.

User avatar
Roman_TS
Site Admin
Posts: 566
Joined: 09.02.11
Reputation: 21 / (213)

Re: GIGABYTE SSD bad sector

Postby Roman_TS » 15.06.21, 19:54

otako wrote:Source of the post With the loader SBFMP1.4 it worked like charm, no errors while uploading a loader or creating translator.


Great to hear that solution is working. Actually, the most troublesome thing was the new NAND manufacturer - YMTC. We have never seen it before. Drives with these NAND chips have a different location of SA modules, which makes existing loaders to be useless. Anyway, we added it in a recent update - 6.9.10. Glad that you tried it and got the data!
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


sustek
Newbie
Posts: 2
Joined: 07.09.09
Reputation: 0 / (2)

Re: GIGABYTE SSD bad sector

Postby sustek » 16.07.21, 04:35

I confirm, just tried it on the same SSD (Patriot Burst) and it works! Good job! :thumbup:


dataclinicmx
Newbie
Posts: 2
Joined: 02.08.16
Reputation: 0 / (2)

Re: GIGABYTE SSD bad sector

Postby dataclinicmx » 20.07.21, 22:23

Hi i tried this one SILICON POWER S55 (PS3111), and worked for me !!


Return to “Other SSD”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests