Is Toshiba Q300 / HDTS724 supported?

Moderators: Roman_TS, Filipp_TS, Sergey_TS

User avatar
300ddr
User
Posts: 223
Joined: 18.01.12
Reputation: 3 / (25)

Is Toshiba Q300 / HDTS724 supported?

Postby 300ddr » 10.05.16, 02:35

Drive stays busy. Current Toshiba utility doesn't show pictures that match this PCB. Please advise.

Image
Image
Image
Image

User avatar
Roman_TS
Site Admin
Posts: 362
Joined: 09.02.11
Reputation: 17 / (167)

Re: Is Toshiba Q300 / HDTS724 supported?

Postby Roman_TS » 10.05.16, 23:32

Hello!

Funny thing - it's not a native Toshiba CPU, it's a rebranded Phison PS3110s controller, called TOSHIBA. The same rebranded CPU is using in OCZ Trion 100 family of SSD.
Right now it's not supported, but our developers are working on new PHISON Utility, which should support a wide number of different SSD, based on Phison controller. I can't tell you exactly when we planning to release final version of Phison Utility, but hope it would be in this year :)
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com

User avatar
300ddr
User
Posts: 223
Joined: 18.01.12
Reputation: 3 / (25)

Re: Is Toshiba Q300 / HDTS724 supported?

Postby 300ddr » 11.05.16, 03:02

Thanks for the extra info Roman!


tone
Newbie
Posts: 1
Joined: 31.08.11
Reputation: 0 / (1)

Re: Is Toshiba Q300 / HDTS724 supported?

Postby tone » 22.06.16, 08:53

Hi Roman,

Or it has something new to support the SSD Toshiba Q300?

Thank you and best regards

User avatar
Roman_TS
Site Admin
Posts: 362
Joined: 09.02.11
Reputation: 17 / (167)

Re: Is Toshiba Q300 / HDTS724 supported?

Postby Roman_TS » 24.06.16, 19:16

tone wrote:Source of the post Hi Roman,

Or it has something new to support the SSD Toshiba Q300?

Thank you and best regards


Hello Tone!

It's still in developing. Should be ready in next release of PC-3000 SSD, but I can't tell you exactly about functionality which would be available in Active Utilities. In other words I'm not sure - will it would be possible to recover data, or only repairing functions will be available in first release of Phison Utility.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


pcimage
New user
Posts: 55
Joined: 02.07.09
Reputation: 1 / (14)

Re: Is Toshiba Q300 / HDTS724 supported?

Postby pcimage » 17.11.16, 11:04

It seems that Safe mode can be access by shorting "3V3" and "GP100" on power on...

User avatar
Roman_TS
Site Admin
Posts: 362
Joined: 09.02.11
Reputation: 17 / (167)

Re: Is Toshiba Q300 / HDTS724 supported?

Postby Roman_TS » 17.11.16, 13:10

It seems that Safe mode can be access by shorting "3V3" and "GP100" on power on...


Safe Mode is the easiest what we can do :) But what next? Safe Mode will allow to switch drive into ROM mode, and do not try upload microprogram from NAND chips. At the same time, access to NAND data will be blocked in SAFE Mode.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


c.vogl@solution.at
Newbie
Posts: 1
Joined: 12.07.16
Reputation: 0 / (1)

Re: Is Toshiba Q300 / HDTS724 supported?

Postby c.vogl@solution.at » 16.07.17, 19:58

Same here - it's now more than 1 year ago, but this update isn't here as i can see?

User avatar
Roman_TS
Site Admin
Posts: 362
Joined: 09.02.11
Reputation: 17 / (167)

Re: Is Toshiba Q300 / HDTS724 supported?

Postby Roman_TS » 17.07.17, 10:14

Starting from PC-3000 SSD 2.4.5 it become possible to work with Phison PS3105, PS3108, PS3109. Your model of drive is based on rebranded PS3110, which will appear in next update. PS3110 based on new generation of Phison core, which is different in compare with previous modifications. That's why we need more time for adding this generation.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


Return to “Other SSD”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest