Hitachi 750 GB

Moderators: Maxim_TS, Filipp_TS, Garry_TS, Sergey_TS


alphapune
Newbie
Posts: 33
Joined: 03.10.11
Reputation: 1 / (12)

Hitachi 750 GB

Postby alphapune » 10.06.13, 19:32

Hello ,
HDD 7K750-750(HTS727575A9E364)
Type Ts7SAD750 P/N H2T7501672S
750 GB Hitachi HDD goes DRD/DSC(ready) state but if i go to DE give error "error while reading drive's ID"
if i try to read ID in universal Utility Device error detected "ABR"
Also Following error at universal utility starts
1.HDD does not support set max LBA
2.?????????????????? SMART
No clicking Sound , Motor Spins, No spin down .

Please help

User avatar
Filipp_TS
Site Admin
Posts: 222
Joined: 15.04.13
Reputation: 9 / (88)

Re: Hitachi 750 GB

Postby Filipp_TS » 11.06.13, 11:13

Hello alphapune.

Check modules, analyze damaged and try to recovery it.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


AJ2008
Posts: 1330
Joined: 25.11.08
Reputation: 10 / (104)

Re: Hitachi 750 GB

Postby AJ2008 » 11.06.13, 12:11

Did you try to access under the appropriate utility? You need to get access to its service area if possible, this cant be done under universal utility or direct in DE


alphapune
Newbie
Posts: 33
Joined: 03.10.11
Reputation: 1 / (12)

Re: Hitachi 750 GB

Postby alphapune » 11.06.13, 20:10

Sir i gone through following utility


Selected family......................... : 7275A9
Model by ID............................. :
ROM VER................................. : 0Y1
NV-RAM ID............................... : 2004JF4HD0Z3

===


NV-RAM parameters
-----------------

NV-RAM report
Loaded.................................. : Yes
ID...................................... : E2PR
mu-code................................. : 2004JF4HD0Z3
Heads................................... : 4
Head map................................ : 0 1 2 3 F F F F F F

Used module table
-----------------

Report on module USAG, "Main module table"
ABA..................................... : 3F0000004
Length (sectors)........................ : 4
Loaded.................................. : No




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ID : Copy : Importn.: ABA : ABA : Size : Read : Size : Address in : Read : Hdr : Description
: : : : (original) : (sect): (sect): (byte) : RAM : : :
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RPSH : 0 : B : 3F0000000 : 3F0000000 : 4 : 0 : 2048 : 00000000 : No : : SA marker
RPSH : 1 : B : 3F0100000 : 3F0000000 : 4 : 0 : 2048 : 00000000 : No : : SA marker
USAG : 0 : B : 3F0000004 : 3F0000004 : 4 : 0 : 2048 : 00000000 : No : : Main module table
USAG : 1 : B : 3F0100004 : 3F0000004 : 4 : 0 : 2048 : 00000000 : No : : Main module table
MFGP : 0 : Dr : 3F0003E00 : 3F0003E00 : 1 : 0 : 512 : 00000000 : No : : Self Test parameters module
MFGP : 1 : Dr : 3F0103E00 : 3F0003E00 : 1 : 0 : 512 : 00000000 : No : : Self Test parameters module

Modules checking completed


AJ2008
Posts: 1330
Joined: 25.11.08
Reputation: 10 / (104)

Re: Hitachi 750 GB

Postby AJ2008 » 12.06.13, 11:56

Module table does not load. After you enter utility what appears on the log?


alphapune
Newbie
Posts: 33
Joined: 03.10.11
Reputation: 1 / (12)

Re: Hitachi 750 GB

Postby alphapune » 12.06.13, 19:50

Following LOG



Selected family......................... : 7275A9
Model by ID............................. : <ID IS NOT READ>

Techno mode key......................... : Ok

Error startintg command: Reading SA [0x3F0000004, 0x4]
Device error detected (ABR)
Error startintg command: Reading SA [0x3F0000004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Error reading module USAG(0): Error startintg command: Reading SA [0x3F0000004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Error startintg command: Reading SA [0x3F0100004, 0x4]
Device error detected (ABR)
Error startintg command: Reading SA [0x3F0100004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Error reading module USAG(1): Error startintg command: Reading SA [0x3F0100004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Loading modules table................................................. : Error
Error :............................................................... : Module USAG: no copies read!
Loading the table of "open" modules................................... : Error
Error :............................................................... : Error executing loading "open" modules dir command


AJ2008
Posts: 1330
Joined: 25.11.08
Reputation: 10 / (104)

Re: Hitachi 750 GB

Postby AJ2008 » 17.06.13, 11:02

alphapune wrote:Loading modules table................................................. : Error
Error :............................................................... : Module USAG: no copies read!
Loading the table of "open" modules................................... : Error
Error :............................................................... : Error executing loading "open" modules dir command


No clicking Sound , Motor Spins, No spin down


You do not have access to SA. Probably there is some hardware problem or PCB is not native. Set to 'PCB only' and view SN in NVRAM. If it is native, then you should look into possibility that there is some hardware error and try replacement PCB.

Do you hear head seeking after power on?


alphapune
Newbie
Posts: 33
Joined: 03.10.11
Reputation: 1 / (12)

Re: Hitachi 750 GB

Postby alphapune » 17.06.13, 15:21

PCB is native.

Do you mean head seeking means initializing? yes it is intializing


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests