Page 1 of 1

Hitachi 750 GB

Posted: 10.06.13, 19:32
by alphapune
Hello ,
HDD 7K750-750(HTS727575A9E364)
Type Ts7SAD750 P/N H2T7501672S
750 GB Hitachi HDD goes DRD/DSC(ready) state but if i go to DE give error "error while reading drive's ID"
if i try to read ID in universal Utility Device error detected "ABR"
Also Following error at universal utility starts
1.HDD does not support set max LBA
2.?????????????????? SMART
No clicking Sound , Motor Spins, No spin down .

Please help

Re: Hitachi 750 GB

Posted: 11.06.13, 11:13
by Filipp_TS
Hello alphapune.

Check modules, analyze damaged and try to recovery it.

Re: Hitachi 750 GB

Posted: 11.06.13, 12:11
by AJ2008
Did you try to access under the appropriate utility? You need to get access to its service area if possible, this cant be done under universal utility or direct in DE

Re: Hitachi 750 GB

Posted: 11.06.13, 20:10
by alphapune
Sir i gone through following utility


Selected family......................... : 7275A9
Model by ID............................. :
ROM VER................................. : 0Y1
NV-RAM ID............................... : 2004JF4HD0Z3

===


NV-RAM parameters
-----------------

NV-RAM report
Loaded.................................. : Yes
ID...................................... : E2PR
mu-code................................. : 2004JF4HD0Z3
Heads................................... : 4
Head map................................ : 0 1 2 3 F F F F F F

Used module table
-----------------

Report on module USAG, "Main module table"
ABA..................................... : 3F0000004
Length (sectors)........................ : 4
Loaded.................................. : No




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ID : Copy : Importn.: ABA : ABA : Size : Read : Size : Address in : Read : Hdr : Description
: : : : (original) : (sect): (sect): (byte) : RAM : : :
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RPSH : 0 : B : 3F0000000 : 3F0000000 : 4 : 0 : 2048 : 00000000 : No : : SA marker
RPSH : 1 : B : 3F0100000 : 3F0000000 : 4 : 0 : 2048 : 00000000 : No : : SA marker
USAG : 0 : B : 3F0000004 : 3F0000004 : 4 : 0 : 2048 : 00000000 : No : : Main module table
USAG : 1 : B : 3F0100004 : 3F0000004 : 4 : 0 : 2048 : 00000000 : No : : Main module table
MFGP : 0 : Dr : 3F0003E00 : 3F0003E00 : 1 : 0 : 512 : 00000000 : No : : Self Test parameters module
MFGP : 1 : Dr : 3F0103E00 : 3F0003E00 : 1 : 0 : 512 : 00000000 : No : : Self Test parameters module

Modules checking completed

Re: Hitachi 750 GB

Posted: 12.06.13, 11:56
by AJ2008
Module table does not load. After you enter utility what appears on the log?

Re: Hitachi 750 GB

Posted: 12.06.13, 19:50
by alphapune
Following LOG



Selected family......................... : 7275A9
Model by ID............................. : <ID IS NOT READ>

Techno mode key......................... : Ok

Error startintg command: Reading SA [0x3F0000004, 0x4]
Device error detected (ABR)
Error startintg command: Reading SA [0x3F0000004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Error reading module USAG(0): Error startintg command: Reading SA [0x3F0000004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Error startintg command: Reading SA [0x3F0100004, 0x4]
Device error detected (ABR)
Error startintg command: Reading SA [0x3F0100004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Error reading module USAG(1): Error startintg command: Reading SA [0x3F0100004, 0x1]
Device error detected (ABR)
Loading modules table................................................. : Error
Error :............................................................... : Module USAG: no copies read!
Loading the table of "open" modules................................... : Error
Error :............................................................... : Error executing loading "open" modules dir command

Re: Hitachi 750 GB

Posted: 17.06.13, 11:02
by AJ2008
alphapune wrote:Loading modules table................................................. : Error
Error :............................................................... : Module USAG: no copies read!
Loading the table of "open" modules................................... : Error
Error :............................................................... : Error executing loading "open" modules dir command


No clicking Sound , Motor Spins, No spin down


You do not have access to SA. Probably there is some hardware problem or PCB is not native. Set to 'PCB only' and view SN in NVRAM. If it is native, then you should look into possibility that there is some hardware error and try replacement PCB.

Do you hear head seeking after power on?

Re: Hitachi 750 GB

Posted: 17.06.13, 15:21
by alphapune
PCB is native.

Do you mean head seeking means initializing? yes it is intializing