ST318305LC shows capacity = 48MB

Moderator: Sergey_TS


tea
Newbie
Posts: 37
Joined: 15.10.07
Reputation: 1 / (9)

ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby tea » 14.11.07, 19:49

Seagate

Mode Sense page loading...
ASPI Command exec error
User area cylinder count................ : 1
Head count.............................. : 1

Set techno mode......................... : Ok
Load zone table use ModeSense........... : ASPI Command exec error

Zone allocation table has not been loaded. Some tests may be inaccessible.
Please load the zone allocation table by HDD scanning or from a file.

SA SPT and final cylinder of SA has not been loaded.
Please enter values manualy or load it from file.


Recalibration
SCSI CDB Sent........................... : 01 00 00 00 00 00
SRB Status.............................. : 04 [SRB completed with error]
Host Adapter Status..................... : 00 [Host adapter did not detect error]
Target Status........................... : 02 [Check Condition]
Sense Key............................... : 02 [Not Ready]
Additional Sense Code................... : 04
+Sense Code Qualifier................... : 00 [Logical Unit not Ready, Cause not Reportable]
Ok


Vladimir SCSI
Posts: 3
Joined: 04.02.08
Reputation: 0 / (0)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby Vladimir SCSI » 04.02.08, 13:07

tea wrote:Sense Key............................... : 02 [Not Ready]
Additional Sense Code................... : 04
+Sense Code Qualifier................... : 00 [Logical Unit not Ready, Cause not Reportable]
Ok


This message means, heads or physical damage (scratch) on a surface are faulty.


zhangbaizhen
Newbie
Posts: 10
Joined: 13.02.09
Reputation: 0 / (3)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby zhangbaizhen » 14.02.09, 15:29

If have firmware read sound, is the firmware damage


datahelp
Newbie
Posts: 7
Joined: 26.10.07
Reputation: 0 / (4)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby datahelp » 19.02.09, 13:44

Are you sure it is heads or physical damage?
We have 2 drives from one PC with a same error.
It is strange that both drives would die with heads at the same time.
Cant be any problem with SA?


dmarques
User
Posts: 441
Joined: 14.06.07
Reputation: 2 / (20)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby dmarques » 24.02.09, 04:13

Hi,

That can be a FW related problem as well.
I've had a few like that as well.


datahelp
Newbie
Posts: 7
Joined: 26.10.07
Reputation: 0 / (4)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby datahelp » 25.02.09, 15:40

Did you solve the problem?


dmarques
User
Posts: 441
Joined: 14.06.07
Reputation: 2 / (20)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby dmarques » 25.02.09, 22:20

On the case I had yes, I could solve the problem.


AJ2008
Posts: 1334
Joined: 25.11.08
Reputation: 11 / (105)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby AJ2008 » 27.02.09, 13:13

what was the solution? :)


dmarques
User
Posts: 441
Joined: 14.06.07
Reputation: 2 / (20)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby dmarques » 27.02.09, 15:29

We use a custom made application for that purpose.


Pablo
Newbie
Posts: 40
Joined: 03.02.09
Reputation: 0 / (1)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby Pablo » 14.12.09, 15:58

datalabace wrote:We use a custom made application for that purpose.

Hello everybody!
I have more or less the same problem. In the Scsikernel's scream is shown:

Seagate

Mode Sense page loading...
User area cylinder count................ : 50824
Head count.............................. : 8

Set techno mode......................... : Ok
Load zone table from HDD Head : 0....... : Zone table data error
Load zone table from HDD Head : 1....... : Zone table data error
Load zone table from HDD Head : 2....... : Zone table data error
Load zone table from HDD Head : 3....... : Zone table data error
Load zone table from HDD Head : 4....... : Zone table data error
Load zone table from HDD Head : 5....... : Zone table data error
Load zone table from HDD Head : 6....... : Zone table data error
Load zone table from HDD Head : 7....... : Zone table data error
Load zone table from HDD................ : Zone table not loaded!
Load zone table use ModeSense........... : ASPI Command exec error

Zone allocation table has not been loaded. Some tests may be inaccessible.
Please load the zone allocation table by HDD scanning or from a file.

SA SPT and final cylinder of SA has not been loaded.
Please enter values manualy or load it from file.

For me this is a firmware problem, but I don't know. What are you thinking about?

Thanks!


Issam
New user
Posts: 86
Joined: 19.06.07
Reputation: 1 / (7)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby Issam » 15.12.09, 01:32

[quote="tea"]Seagate

Mode Sense page loading...
ASPI Command exec error
User area cylinder count................ : 1
Head count.............................. : 1


Look, this drive has TWO heads , what is shown is 1 head, means one of the heads is damaged, so head set should be replaced, if you want to replace the heads, BE careful there is special method required to be followed, otherwise you will destroy every thing


Pablo
Newbie
Posts: 40
Joined: 03.02.09
Reputation: 0 / (1)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby Pablo » 15.12.09, 11:41

Issam wrote:
tea wrote:Seagate

Mode Sense page loading...
ASPI Command exec error
User area cylinder count................ : 1
Head count.............................. : 1


Look, this drive has TWO heads , what is shown is 1 head, means one of the heads is damaged, so head set should be replaced, if you want to replace the heads, BE careful there is special method required to be followed, otherwise you will destroy every thing


I don't think that is head problem, because I have two hard disks with the same problem:

Load zone table from HDD Head : [nº head]....... : Zone table data error
Load zone table from HDD................ : Zone table not loaded!
Load zone table use ModeSense........... : ASPI Command exec error


SA SPT and final cylinder of SA has not been loaded.
Please enter values manualy or load it from file.

I can enter the SPT value manualy, but not from a file,does anybody have any resource?

Thanks!


Issam
New user
Posts: 86
Joined: 19.06.07
Reputation: 1 / (7)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby Issam » 15.12.09, 12:10

Open the drive, see if there is a circular scratch around the spindle motor axis, if so, there is gead damage. One time I faced this problem, it was head problem.


Pablo
Newbie
Posts: 40
Joined: 03.02.09
Reputation: 0 / (1)

Re: ST318305LC shows capacity = 48MB

Postby Pablo » 15.12.09, 20:11

Issam wrote:Open the drive, see if there is a circular scratch around the spindle motor axis, if so, there is gead damage. One time I faced this problem, it was head problem.


Maybe If this is happend in many hard disks that I have...I'm thinking that maybe is the PCI SCSI that is incompatible because I watched another posts and they could load the "Zone table" and I can't...so... my conclusion is that this error maybe is for the incompatibility of my PCI SCSI and the error of "ASPI Command exec error" is from the 48MB, firmware problem, ISN'T IT?

Does anybody know anything about all of it?

Thanks!!!


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests