WDC WD30EZRZ-00WN9B0 - heads problem?

Moderator: Maxim_TS


AdasRip
Newbie
Posts: 40
Joined: 28.04.14
Reputation: 2 / (17)

WDC WD30EZRZ-00WN9B0 - heads problem?

Postby AdasRip » 04.05.19, 01:07

I have an interesting case.
During the start, the hdd make 2 clicks and the spindle stops.
The DRD, DSC and red ERR and ABR lights are on.

I suspected it was a problem of heads. So I tried to start the drive in a configuration with only one head turned on. Unfortunately, it did not help.

Then I tried to upload LDR.
And here it was successful. The disk started and get the correct ID.

Unfortunately, when copying the data, it turned out that there is a partial problem with reading from 2 heads.

The heads look like they have not read but there are areas where they read very nicely without any problems.
Could this be a logical problem?


Maxim_TS
Site Admin
Posts: 283
Joined: 27.03.13
Reputation: 15 / (149)

Re: WDC WD30EZRZ-00WN9B0 - heads problem?

Postby Maxim_TS » 08.05.19, 22:39

If the FW and heads are good in WD Marvell drives, whole user area is available.
In your case I would suspect weak heads or damaged platters rather.
With best regards
ACELab technical support
ts.acelaboratory.com
blog.acelaboratory.com


AdasRip
Newbie
Posts: 40
Joined: 28.04.14
Reputation: 2 / (17)

Re: WDC WD30EZRZ-00WN9B0 - heads problem?

Postby AdasRip » 08.05.19, 23:44

I do not know what to think about it. Today I copied everything from 5 heads. I copied a little over half of the other 2 heads.
It looked like I was copying 300 MB with no problem, and then suddenly 290 MB inaccessible sectors and so on alternating.
300 MB good, 290 MB bad, 300 MB good, 290 MB bad and so on.
I am surprised by this regularity.


shahi
New user
Posts: 51
Joined: 28.05.17
Reputation: 1 / (11)

Re: WDC WD30EZRZ-00WN9B0 - heads problem?

Postby shahi » 10.05.19, 23:22

AdasRip wrote:Source of the post I do not know what to think about it. Today I copied everything from 5 heads. I copied a little over half of the other 2 heads.
It looked like I was copying 300 MB with no problem, and then suddenly 290 MB inaccessible sectors and so on alternating.
300 MB good, 290 MB bad, 300 MB good, 290 MB bad and so on.
I am surprised by this regularity.

It is possible with wrak head


Return to “WD Marvell”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests